Medewerkers

Dhr J.J. (Jeroen) Baars

Dhr J.J. (Jeroen) Baars
Huisarts

Sinds 2006 ben ik praktijkeigenaar en streef ik met mijn collega’s een laagdrempelige hoogwaardige buurtpraktijk na. Ik vind het leuk om in een enthousiast team te werken en goede gezondheidszorgcollega’s om me heen te verzamelen. De praktijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een dynamische eerstelijns praktijk aan de fontein waarin ik hoop dat u de ‘ouderwetse’ laagdrempeligheid blijft herkennen.
 
Ik ben zelf kruidenierszoon, geboren en getogen in Medemblik. Vanaf mijn 18e woon ik in Amsterdam. Mijn werkervaring als arts heb ik opgedaan in de oncologie (kankergeneeskunde) en op de Spoed Eisende Hulp (SEH). In 1999 t/m 2001 heb ik me daarna gespecialiseerd tot huisarts. De jaren daarna heb ik gewerkt in Muiderberg en daarnaast als waarnemend huisarts overal in het land ingevallen tot ik eind 2005 deze plek tegenkwam.
 
Ik ben praktisch aangelegd, oplossingsgericht en vind het fijn om met mijn patiënten te overleggen over het vinden van de beste oplossing. Hierbij hecht ik veel waarde aan eigen ideeën van patiënten en hun zelfredzaamheid en autonomie, maar zal ik ook mijn eigen expertise en kennis gebruiken. Ik probeer mezelf altijd te verbeteren door te luisteren naar feedback en word regelmatig geschoold in nieuwe ontwikkelingen en communicatievaardigheden. Daarnaast ben ik huisartsopleider. Hier kan ik mijn eigen kennis en ervaring kwijt en word ik door mijn jonge (aanstaande) collega’s die ik opleid ook altijd scherp gehouden.
 
Mijn hobby’s zijn sporten en bewegen. Mensen die me kennen weten dat ik dit gebruik in de adviezen die ik geef. Daarnaast ben ik getrouwd en heb twee opgroeiende kinderen. Dit helpt mij om te zien hoe groot de impact van kinderen soms kan zijn op het drukke leven dat we al hebben en hoe bezorgd je kan zijn als je kind iets mankeert.

Mw. C. (Claire) Reisma
Huisarts

Sinds september 2016 ben ik 2 dagen per week werkzaam in de praktijk.
Ik heb mijn basis- en huisartsenopleiding gedaan aan het AMC in Amsterdam. Na een leerzame periode op de SEH in het OLVG werd duidelijk dat mijn enthousiasme uit ging naar de huisartsengeneeskunde.
 
De diversiteit aan patiënten, jong en oud en het laagdrempelige contact in de wijk spreekt mij erg aan. Ik ben breed georiënteerd en vind de afwisseling van een persoonlijk gesprek en praktische handelingen erg leuk.

Mw. S. (Sanne) Westermann
Huisarts

Dhr. M. Roijé
Huisarts in opleiding

Astrid van der Vuurst

Astrid van der Vuurst
Doktersassistent

Vanaf 1990 heb ik, nadat ik mijn diploma doktersassistente heb behaald, 5 jaar lang bij een solohuisartsenpraktijk in Buitenveldert gewerkt. Van 1995 tot 2004 heb ik op de röntgenafdeling van het AMC gewerkt; eerst op de medische administratie, later als secretaresse. Na een aantal jaren mij vooral op het moederschap gericht te hebben, ben ik in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen als medisch secretaresse op de poli longziekten gaan werken. Sinds november 2008 werk ik parttime als doktersassistente op de Hogeweg en voel mij daar als een vis in het water. De afwisseling in werkzaamheden, het patiëntencontact en niet te vergeten het team waarmee ik werk, maken deze baan tot de leukste die er is.

Leny Sweers

Leny Sweers
Doktersassistent

Sinds februari 2015 werk ik met veel plezier 2 dagen per week in deze praktijk. De kleinschaligheid van deze praktijk past goed bij mij. Bij elkaar heb ik meer dan 20 jaar in 2 kleine huisartsenpraktijken gewerkt. En nog steeds ben ik enthousiast van het vak omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn in de huisartsenpraktijk en er daardoor ook nieuwe uitdagingen te vinden zijn.

Naast de taken van doktersassistente ben ik ook opgeleid tot het geven van reizigersadviezen.

Over het algemeen is de doktersassistente het eerste aanspraakpunt als u contact legt met de praktijk. Ik hoop voor u een makkelijk bereikbaar en plezierig aanspreekpunt te kunnen zijn.

Simone Dortmans
Doktersassistent

Saskia Sielias

Saskia Sielias
POH-GGZ (i.o.)

Ik ben Saskia Sielias en ben sinds 1 november 2013 werkzaam op de Hogeweg. Mijn achtergrond is zeer divers; ik ben onder andere doktersassistent, praktijkondersteuner, seksuoloog en praktijkmanager. Momenteel richt ik mij met name op mijn studie psychologie en daarmee ontwikkel ik mijzelf tot POH-GGZ.
 
Het werken bij de huisartsenpraktijk de Hogeweg bevalt mij goed, dit komt mede door de enthousiaste collega's en andere disciplines die zich in het pand hebben gevestigd. Het samen met patiënten kijken naar de gezondheid is voor mij een uitdaging en het samen zoeken naar oplossingen voor (gezondheid) problemen is een nog grotere uitdaging.
Caroline van der Meer

Caroline van der Meer
Praktijkverpleegkundige

Na de opleiding HBO-V in 1991 startte mijn loopbaan als verpleegkundige in de wijkverpleging in de Vondel, Concertgebouw en Schinkelbuurt. Samenwerking met collega’s, huisarts, fysiotherapie, gezinszorg (toen nog een aparte organisatie) en maatschappelijk werk maakten het werk boeiend en zeer bevredigend in deze gevarieerde wijk. Na 8 jaar verliet ik deze baan om na een opleiding pedicure een eigen praktijk voor medische voetverzorging voor de Diabetische voet op te zetten. Hier heb ik het ondernemerschap leren kennen. Na wederom 8 jaar met plezier in deze praktijk te hebben gewerkt verlangde ik naar mijn oude vak en een team terug.

Met de opleiding voor diabetische verpleegkundige kwam ik terecht in het VUmc op de afdeling Interne. Een fijne en uitdagende baan, die helaas door bezuinigingen werd beëindigd. Het was uiteindelijk wel deze baan die mij liet zien hoe belangrijk de zorg van de huisarts is. Ik zag dat de huisarts in alle specialistische zorg een wezenlijke rol speelde in het belang van de patiënt, zodat deze niet de weg kwijt raakte in alle zorg in het ziekenhuis. Daar wilde ik ook wel een deel van zijn en zo besloot ik te solliciteren bij dit team waar ik sinds mei 2010 werk.

Samen zorgen dat de patiënt met al zijn/haar mogelijkheden en beperkingen een zo optimale gezondheid en welbevinden verkrijgt. Dat is waar ik naar wil streven in dit supergemotiveerde team.

Olga van der Schoot

Olga van der Schoot
Psycholoog (POH-GGZ)

Ik ben  vanaf 1980 werkzaam in mijn eigen praktijk. Eerst  als oefentherapeute Mensendieck en vanaf 1987 af als orthopedagoog/psycholoog. Vanaf 1989 heb ik de postdoctorale opleiding tot Integratief bewegings-psychotherapeut aan de VU in Amsterdam gevolgden en ben ik verder gaan werken als Gezondheidszorg psycholoog. Ik heb met veel plezier daarnaast  allerlei bijscholingen gevolgd zoals in hypnotherapie, systeemtherapie, opvoedondersteuning en tot EMDR therapeut. Ik heb ook groepen begeleid voor vrouwen met levensproblematiek en les gegeven aan de Hogeschool InHolland in Diemen. In augustus 2011 heb ik  de opleiding Antroposofische Psychotherapie afgerond. 

Sinds september 2013  werk ik als psycholoog in deze praktijk. Na een ontmoeting met Ilonka Brugemann op een nascholingsdag bleken onze manieren van werken erg op elkaar aan te sluiten. Mijn lichaamsgerichte benadering en nadruk op contact en verbinding past haarfijn bij de stijl die deze praktijk voorstaat. Vanaf januari 2014 werk ik als POH-GGZ, dat betekent dat ik als psycholoog beschikbaar ben voor alle patienten in de praktijk. Ik werk op woensdag en vrijdagochtend. In overleg met de huisarts kan bij mij een afspraak worden ingepland. Zie ook Psycholoog (POH-GGZ) op deze website of als u meer wilt weten over mijn manier van werken dan kunt u meer lezen op www.therapiepraktijkamsterdam.nl 

Contact met Olga van der Schoot kan ook via haar mail: olgavanderschoot@protonmail.com.