Medewerkers

Dhr J.J. (Jeroen) Baars

Dhr J.J. (Jeroen) Baars
Huisarts

Samen met Ilonka Brugemann heb ik deze praktijk eind 2005 overgenomen. We hebben de praktijkvoering direct op onze eigen wijze willen neerzetten en na een verbouwing in 2011 hebben we het idee dat we onze eigen filosofie in dit pand kwijt kunnen.

We willen namelijk staan voor goed verzorgde, betrokken en hoogwaardige huisartsenzorg middenin de wijk. Ik vind het prachtig om met dit team op deze plek te kunnen werken.

Ik denk dat ik van mezelf kan zeggen dat ik een enthousiaste en betrokken huisarts ben. Ik ben van alle markten thuis, van kindergeneeskunde tot ouderenzorg en kan met m'n handen goed 'uit de voeten' voor kleine chirurgische ingrepen. U kunt bij mij terecht voor een psychologisch gesprek, maar ook voor een heldere diagnose en bijpassend beleid. Ik ben soms directief en kan zo nodig voor u beslissingen nemen, maar ben ook vaak een coach die naast u wil staan om u zelf uw eigen keuze te laten maken. Daarin probeer ik zoveel mogelijk open te staan voor uw eigen ideeen of opvattingen.

Stedelijk ben ik betrokken bij de Huisartsenposten Amsterdam en de samenwerking tussen de huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp van het OLVG-ziekenhuis. Daarnaast heb ik zitting in de Stedelijke Werkgroep Astma en COPD. Ik ben huisartsopleider, waardoor u in onze praktijk ook een AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist) kunt aantreffen die steeds een jaar in onze praktijk werkzaam is. Daarnaast ben ik gecertificeerd Reizigersadviseur waardoor u in onze praktijk terecht kunt voor een medisch reisadvies inclusief de benodigde vaccinaties.

Mw. C. (Claire) Reisma
Huisarts

Mw. S. (Sanne) Westermann
Huisarts

Mw. N. (Nanette) Lufting
Huisarts in opleiding

Astrid Kooren

Astrid Kooren
Doktersassistent

Vanaf 1990 heb ik, nadat ik mijn diploma doktersassistente heb behaald, 5 jaar lang bij een solohuisartsenpraktijk in Buitenveldert gewerkt. Van 1995 tot 2004 heb ik op de röntgenafdeling van het AMC gewerkt; eerst op de medische administratie, later als secretaresse. Na een aantal jaren mij vooral op het moederschap gericht te hebben, ben ik in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen als medisch secretaresse op de poli longziekten gaan werken. Sinds november 2008 werk ik parttime als doktersassistente op de Hogeweg en voel mij daar als een vis in het water. De afwisseling in werkzaamheden, het patiëntencontact en niet te vergeten het team waarmee ik werk, maken deze baan tot de leukste die er is.

Leny Sweers

Leny Sweers
Doktersassistent

Sinds februari 2015 werk ik met veel plezier 2 dagen per week in deze praktijk. De kleinschaligheid van deze praktijk past goed bij mij. Bij elkaar heb ik meer dan 20 jaar in 2 kleine huisartsenpraktijken gewerkt. En nog steeds ben ik enthousiast van het vak omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn in de huisartsenpraktijk en er daardoor ook nieuwe uitdagingen te vinden zijn.

Naast de taken van doktersassistente ben ik ook opgeleid tot het geven van reizigersadviezen.

Over het algemeen is de doktersassistente het eerste aanspraakpunt als u contact legt met de praktijk. Ik hoop voor u een makkelijk bereikbaar en plezierig aanspreekpunt te kunnen zijn.

Simone Dortmans
Doktersassistent

Saskia Sielias

Saskia Sielias
POH-GGZ (i.o.)

Ik ben Saskia Sielias en ben sinds 1 november 2013 werkzaam op de Hogeweg. Mijn achtergrond is zeer divers; ik ben onder andere doktersassistent, praktijkondersteuner, seksuoloog en praktijkmanager. Momenteel richt ik mij met name op mijn studie psychologie en daarmee ontwikkel ik mijzelf tot POH-GGZ.
 
Het werken bij de huisartsenpraktijk de Hogeweg bevalt mij goed, dit komt mede door de enthousiaste collega's en andere disciplines die zich in het pand hebben gevestigd. Het samen met patiënten kijken naar de gezondheid is voor mij een uitdaging en het samen zoeken naar oplossingen voor (gezondheid) problemen is een nog grotere uitdaging.
Caroline van der Meer

Caroline van der Meer
Praktijkverpleegkundige

Na de opleiding HBO-V in 1991 startte mijn loopbaan als verpleegkundige in de wijkverpleging in de Vondel, Concertgebouw en Schinkelbuurt. Samenwerking met collega’s, huisarts, fysiotherapie, gezinszorg (toen nog een aparte organisatie) en maatschappelijk werk maakten het werk boeiend en zeer bevredigend in deze gevarieerde wijk. Na 8 jaar verliet ik deze baan om na een opleiding pedicure een eigen praktijk voor medische voetverzorging voor de Diabetische voet op te zetten. Hier heb ik het ondernemerschap leren kennen. Na wederom 8 jaar met plezier in deze praktijk te hebben gewerkt verlangde ik naar mijn oude vak en een team terug.

Met de opleiding voor diabetische verpleegkundige kwam ik terecht in het VUmc op de afdeling Interne. Een fijne en uitdagende baan, die helaas door bezuinigingen werd beëindigd. Het was uiteindelijk wel deze baan die mij liet zien hoe belangrijk de zorg van de huisarts is. Ik zag dat de huisarts in alle specialistische zorg een wezenlijke rol speelde in het belang van de patiënt, zodat deze niet de weg kwijt raakte in alle zorg in het ziekenhuis. Daar wilde ik ook wel een deel van zijn en zo besloot ik te solliciteren bij dit team waar ik sinds mei 2010 werk.

Samen zorgen dat de patiënt met al zijn/haar mogelijkheden en beperkingen een zo optimale gezondheid en welbevinden verkrijgt. Dat is waar ik naar wil streven in dit supergemotiveerde team.

Olga van der Schoot

Olga van der Schoot
Psycholoog (POH-GGZ)

Ik ben  vanaf 1980 werkzaam in mijn eigen praktijk. Eerst  als oefentherapeute Mensendieck en vanaf 1987 af als orthopedagoog/psycholoog. Vanaf 1989 heb ik de postdoctorale opleiding tot Integratief bewegings-psychotherapeut aan de VU in Amsterdam gevolgden en ben ik verder gaan werken als Gezondheidszorg psycholoog. Ik heb met veel plezier daarnaast  allerlei bijscholingen gevolgd zoals in hypnotherapie, systeemtherapie, opvoedondersteuning en tot EMDR therapeut. Ik heb ook groepen begeleid voor vrouwen met levensproblematiek en les gegeven aan de Hogeschool InHolland in Diemen. In augustus 2011 heb ik  de opleiding Antroposofische Psychotherapie afgerond. 

Sinds september 2013  werk ik als psycholoog in deze praktijk. Na een ontmoeting met Ilonka Brugemann op een nascholingsdag bleken onze manieren van werken erg op elkaar aan te sluiten. Mijn lichaamsgerichte benadering en nadruk op contact en verbinding past haarfijn bij de stijl die deze praktijk voorstaat. Vanaf januari 2014 werk ik als POH-GGZ, dat betekent dat ik als psycholoog beschikbaar ben voor alle patienten in de praktijk. Ik werk op woensdag en vrijdagochtend. In overleg met de huisarts kan bij mij een afspraak worden ingepland. Zie ook Psycholoog (POH-GGZ) op deze website of als u meer wilt weten over mijn manier van werken dan kunt u meer lezen op www.therapiepraktijkamsterdam.nl 

Contact met Olga van der Schoot kan ook via haar mail: olga-hogeweg@xs4all.nl